28 Temmuz 2017 Cuma

FANTALI POKE KEK(MUZLU PUDİNGLE)

FANTALI POKE KEK ( MUZLU PUDİNGLE)
Keki için:
4 yumurta (medium boy)
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı fanta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
2.5 su bardağı un
1 paket vanilin
1.5 paket kabartma tozu
(Dilerseniz yarım limon kabuğu)
Pudingi için:
3.5 su bardağı süt
1 paket muzlu puding
1 paket toz krem şanti (75 gr)
Şanti katı için:
2 paket krem şanti (150 gr)
1 paket sıvı krema+yarım su bardağı süt veya 1.5 su bardağı soğuk süt
1 dolu yemek kaşığı kakao

Fantalı keki denemek için kek yapmıştım. Ev halkı sade kek mi yiyeceğiz diye burun kıvırınca poke kek yaptım:)) Fanta kekin tadında çok değişiklik yapmadı ama dokusu çok yumuşak ve kabarık oldu.
Keki için yumurta ve şekeri çırpıp sıvıları ekleyelim. Sıvılar iyice karışınca katıları ekleyip onları da karıştıralım. İyice yağlanmış midi fırın tepsisi veya büyük dikdörtgen borcama dökelim. 175 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirelim.
Pudingi pişirelim. Arada karıştırarak 5 dakika soğutup 1 paket toz krem şanti ekleyip çırpalım.
Pişen kekimiz ılıyınca sebze oyacağı veya çay kaşığı ile delikler açalım ama dibine kadar delmeyelim. Dilerseniz sütle keki ıslatabilirsiniz ama ben gerek duymadım. Pudingi önce oyuklara doldurup kalanı da yüzüne sıvayalım. Kek 2-3 saat kadar  buzdolabında soğuyacak.
Krem şanti,kakao,krema ve sütü çırpalım. Soğuyan kekin üzerine sıvayalım. Mümkünse 1 gece, değilse 6 saat kadar dinlendirip servis edelim. Çok bereketli bir pastadır. Çok sayıda misafiri ağırlar:)) Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder