26 Temmuz 2017 Çarşamba

PEYNİRLİ YUMUŞAK AÇMA

PEYNİRLİ AÇMA
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı üstüne)  
1 çay kaşığı mahlep ( isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6-6.5 su bardağı un
İçi için 1 su bardağı lor peyniri veya beyaz peynir
Yumuşacık mis kokulu pastane açması. Hem  de margarinsiz...
Önce süt, su, şeker ve mayayı karıştırıp 15 dakika kabarmasını bekleyelim. Unun 4 bardağını havuz yapıp tüm malzemeleri ortaya döküp karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ama elden kurtulan bir hamur yapalım. Yazın yaklaşık yarım saat kışın 1 saat hamur iki katı olana kadar üzeri kapalı dinlendirelim. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.Hafif unlu tezgahta enine inceltip peynor koyalım. Rulo yapıp iki ucunu ters yöne bükelim ve uçlarını birleştirelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip yazın 15 dakika kışın yarım saat tepsi mayasını bekleyelim. Yumurta sarısına 1 çay kaşığı pekmez biraz da zeytinyağ ekleyip karıştıralım ve açmalara sürelim. 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder