1 Temmuz 2017 Cumartesi

MANGALDA ŞİŞ KÖFTE

MANGALDA ŞİŞ KÖFTE
MALZEMELER
750 gr köftelik kıyma
2 tane rendelenmiş  soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı acılı ketçap
1 yumurta
3 kaşık kadar ekmek ufağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1.5 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı karbonat
Mangalda köfteyi yuvarlayıp pişirmek klasik yöntem. Ama biz geçen gün amcamlara gittiğimizde yengem Adana gibi şişe yapınca daha lezzetli olduğunu söyleyince öyle denedik. Sonuç harika:)) Tüm malzemeyi yoğurma kabında iyice birbirine geçene kadar yoğuralım. En az 1 saat buzdolabında dinlendirelim. Yanımıza bir kase su alalım. Elimizi ıslatıp kıymadan avcumuzu dolduracak kadar koparıp yuvarlayalım. Tahta adana çubuğunun ortasına koyup elimizle aşağı yukarı avuçlayarak tahta boyunca inceltelim. Çubuğun alt kısmında 2 parmak kadar boşluk kalsın. Izgaraya verev şekilde dizip mangalda pişirelim. Hem kolay pişen hem de Adana kebabı andıran köftemiz hazır. Amcama ve yengeme de selam olsun:))Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder