15 Temmuz 2017 Cumartesi

KAYNATMADAN VİŞNE SUYU

HARİKA VİŞNE SUYU
MALZEMELER
3 büyük kase yıkanıp sapları ayıklanmış vişne
3 büyük kase su (Vişneyi ölçtüğümüz kaseyle ölçelim.)
4-5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu

Vişne, şeker ve  limon tuzunu geniş bir kaseye alalım. Elimizle kasenin tabanına bastırarak iyice ezelim. Şekeri iyice karışıp rengi çıkana kadar devam edelim. Buzdolabına bu şekilde koyup 1 saat bekletelim. Dolaptan çıkarıp suyunu ekleyelim. Arada karıştırarak şekerin tamamen erimesini bekleyelim. Süzgeçten geçirelim. Son kalan posasına elimizle bastıra bastıra süzgeçten aşağı geçmesini sağlayalım. Bu posanın ne kadarını geçirebilirsek aroma o kadar güçlü olacaktır. Meyve suyumuzu sürahiye doldurup buzdolabında muhafaza edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder