25 Temmuz 2017 Salı

TAVUKTAN ARNAVUT CİĞERİ

TAVUK ARNAVUT CİĞERİ
MALZEMELER
1 kilo tavuk ciğer
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için tencerenin dibini 2 parmak yüksekliğinse dolduracak kadar sıvı yağ
3 büyük patates

Tavuk ciğerini sevmeyenler için sevdirebilecek pratik bir tarif.
Patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım. Ciğerleri yıkayıp süzgece alıp iyice suyunun süzülmesini sağladıktan sonra baş parmağımızın yarısı kadar büyüklükte doğrayalım. Un, tuz ve pul biberi karıştıralım. Doğranmış ciğerleri una bulayalım. Yalnız elimizle çok karıştırmayalım un cıvıyıp yapışmasın. Kızgın yağa teker teker atalım. Avuçlayıp atarsak kızarırken yapışık kızarıp araları çiğ kalabilir. Arada karıştırarak tüm yüzeyleri kızarana kadar pişirelim.İsterseniz yanına soğan salatası ve ince dilim domates de hazırlayabilirsiniz. Lavaş ekmeğin üzerine patates, ciğer, soğan ve domates dizip dürüm yapılabilir veya hepsini tabakta yan yana servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder