30 Temmuz 2017 Pazar

MUZLU BATON KEK

MUZLU BATON KEK
MALZEMELER
1 büyük yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
120 gr oda sıcaklığında tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı buğday nişastası
1 fiske tuz
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
2 adet olgun muz
Muzu ezelim. Yoğurt ve vanilin ile karıştıralım. Un, tuz, kabartma tozu, nişastayı bir kasede karıştıralım. Tereyağ ile şekeri iyice karışana kadar çırpalım. Yumurtayı ekleyip 2 dakika  mikserle karıştıralım. Muzlu karışımı ekleyip iyice karışana kadar çırpalım. Un karışımını ekleyip sadece karışana kadar çırpalım. Çok çırpılmayacak. Yoğun bir kıvamı olacak. Yağlı kağıdı tereyağ ile yağlayıp baton kalıba serelim.  Kek karışımını dökelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim. 15 dakika sonra çevirebiliriz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder