19 Temmuz 2017 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA

HİNDİSTAN CEVİZİ RÜYASI
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
Yarım su bardağı süt
6 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı nişasta  
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1.5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Kreması için:
4 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
100 gr labne  peynir

Üzerine
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Bol hindistan cevizi

Küçük ve yaramaz bir kızım olduğu için pandispanya çırpmaya vaktim olmuyor. Benim gibiler için tam kıvamında bir tarif...
Önce yumurta, şeker ve suyu çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip çırptıktan sonra yağlı kağıt serili kare borcama dökelim. 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Pişince 1 saat kadar soğutalım.
Bu arada kremayı hazırlamak için tereyağ, vanilin ve labne hariç tüm malzemeyi tencereye alıp iyice karıştırdıktan sonra karıştırarak pişirelim. Pişince tereyağ ve vanilin ekleyip arada karıştırarak 5 dakila soğutalım ve labne ekleyip çırpalım. Katı olursa azıcık soğuk süt de ekleyebiliriz. Krema iyice soğuyunca kare borcamı ıslayıp dibine 4 kaşık dolusu kremayı yayalım. Üzerine keki alıp kalan kremayı yayalım. En az 4-5 saat buzdolabında dinlenirelim. Krem şanti ile sütü çırpıp kekin üzerine yayalım. Bolca hindistan cevizi serpip en az 1 saat daha dolapta dinlendirip servis edelim. 1 gece durursa şahane olur:)) Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder