30 Temmuz 2017 Pazar

GERDANI KIRIK TATLI

 GERDANI KIRIK TATLISI
MALZEMELER      
Yarım paket baklavalık yufka
1 büyük kase iri dövülmüş ceviz içi
200 gr tereyağ  
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Önce şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatalım. Limonu atıp 5 dakika daha kaynatalım ve soğuması için kenara alalım.
Yağı eritip ılıtalım. Iki yufkayı üst üste koyalım. Üzerine yağdan fırça ile sürelim. Ceviz serpip oklavaya fazla  sıkmadan dolayalım. İki taraftan sıkıştırıp büzdürelim ve yağladığımız tepsiye çıkaralım. Tüm yufkalar bitince kalan yağı hamurların üzerine sürüp 180 derecede pişirelim. 2-3 dakika soğuduktan sonra şerbetini verip ağzına tepsi örtmeden şerbeti çektirelim. İyice soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder