29 Temmuz 2017 Cumartesi

ANNEMİN USULÜYLE PATLICAN ÇIĞIRTMA

ANNEMİN USULÜYLE PATLICAN ÇIĞIRTMA
MALZEMELER
1 kilo patlıcan
7-8 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
3-4 diş sarımsak
4 adet orta boy küp doğranmış domates
1 yemek kaşığı domates salçası
 Tuz, karabiber, pulbiber
Patlıcanları kabuklu kısmı çok ince kalacak şekilde alacalı soyalım. Tuzlayıp en az yarım saat acısının çıkması için bekletelim. Yıkayıp suyunu sıkalım ve mutfak havlusu ile silelim. 3 santimetre genişliğinde halka halka keselim. Yağda kızartalım. Soğanları sıvı yağda kavuralım. Soğanlar iyice yumuşayınca domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Domatesler de yumuşayınca salça ve baharatları ekleyelim. Artık tüm malzemelerimiz iyice yumuşadı. Patlıcanları ilave edelim üzerine az su ilave edip hiç karıştırmadan kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder