20 Temmuz 2017 Perşembe

MANTARLI KREMALI TAVUK SOTE (LOKANTA USULÜ)

MANTARLI, KREMALI TAVUK  SOTE
MALZEMELER
4 adet kalçalı but veya tavuk sarma  veya 3 adet göğüs
4 adet piyazlık doğranmış orta boy kuru soğan
2 iri diş ince doğranmış sarımsak
400 gr  doğranmış mantar
5-6 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1'er tatlı kaşığı tuz, kekik, köri
1 dolu çay kaşığı karabiber

Tavukla pek arası olmayan ben bile bu tarifi çok sevdim. Şiddetle tavsiye ederim. Lokantalarda yediklerinizi aratmayacak.
Tavuğu çok kuru olmasın diye ben but kullandım ama dilerseniz göğüs de kullanabilirsiniz.
Tavukları yıkayıp kuşbaşı doğrayalım. Tereyağ ve sıvıyağı tencereye alıp yağ eriyince soğan ve sarımsağı ekleyelim. Üzerine tuz ve bir tutam toz şeker ekleyip kavuralım. Tavuk etlerini ekleyip orta harlı ateşte ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim. Suyunu bırakıp çekecektir. Suyu azalınca mantarı ekleyip  yine orta ateşte ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim. Mantar da suyunu bırakıp çekecektir. Mantarın suyu tam olarak çekmeye yakın krema ve baharatları ekleyip ateşi kısalım ve kremayı biraz çekince altını kapatalım. Bu süre yaklaşık 5 dakika oluyor. Yemek de toplam 30-35 dakikada pişiyor. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder