13 Temmuz 2017 Perşembe

KAYISILI TART PASTA

KAYISILI TART PASTA
MALZEMELER
Keki için:
2 yumurta
Yarım çay bardağı ılık su
1 çay bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
1 çay bardağı un
3 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
1 paket vanilin
1 çay kaşığı karbonat
 5-6 damla limon suyu
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
2 su bardağı süt
1.5 dolu çorba kaşığı un
1 dolu çorba kaşığı nişasta
1 paket toz krem şanti
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ      
Kayısı sos için:
250 gr kayısı
1 çay bardağı toz şeker
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su

Önce krema hazırlayalım. Tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Kaynayınca tereyağ ekleyelim. Yağ eriyince ocaktan alalım. Oda sıcaklığına gelinceye kadar arada karıştırıp buzdolabında katılaşana kadar birkaç saat bekletelim. Aceleniz varsa buzluğa da koyulabilir ama donmaması için arada kontrol edin:)
Keki için yumurta,tuz,su ve şekeri şeker eriyene kadar çırpıp diğer malzemeleri ekleyelim. Yağlayıp unladığımız tart kalıbına döküp 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Soğuyunca keki kalıptan çıkaralım. Kek iyice soğuyunca ikiye bölelim. Arasına kremayı sürüp buzdolabına kaldıralım. Kayısı ve şekeri robottan çekelim.  Tencerede nişastayı suyla açıp şeker-kayısı  karışımını ekleyelim. Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Oda sıcaklığına gelince tart kalıbının ortasına dökelim.Dilediğimiz gibi süsleyelim. Mümkünse 1 gün dinlendirelim. 4-5 saat de yeterli gelebilir aceleniz varsa. Sadece dilimlemekte sıkıntı olabilir.Afiyet olsun.
Bu arada kayısı sosun şekeri size kalmış azaltıp çoğaltabilirsiniz. Benim kayısılarım pek tatlı değildi. O yüzden bu kadar şeker eklemem gerekti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder