10 Temmuz 2017 Pazartesi

BADEMLİ TAHİN HELVASI

BADEMLİ TAHİN HELVASI
MALZEMELER
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
1-1.5 su bardağı un
1 avuç bütün badem

Çok güzel bir kahvaltılık. Hem de kendi elinizle yapacağınız tertemiz bir helva. Balık yanına da yapabilirsiniz. Çok da pratik.
Tariflerde un çiğden koyuluyordu ama ben kokar diye güvenemedim ve önce unu 6-7 dakika kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurdum. Un soğurken geniş bir tavaya tahini dökelim. Tahin ısınınca pudra şekerini ekleyip güzelce karıştırıp homojen bir kıvam elde edelim. Tavanın altını kapatıp azar azar un ekleyerek sürekli karıştıralım. Fotoğraftaki gibi tamamen toparlanınca un eklemeyi bırakalım. Bütün bademleri ekleyip karıştıralım. Buzdolabı poşeti serilmiş peynir kabına helvayı yayalım. Oda sıcaklığına gelene kadar
dışarda bekletip 3-4 saat buzlukta donduralım ve dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder