14 Temmuz 2017 Cuma

ÖLÇÜLÜ KIŞLIK ERİŞTE(KLASİK YÖNTEMLE)

KIŞLIK ERİŞTE
MALZEMELER
3.5 kg un
1 lt süt
1.5 su bardağı su
1 avuç tuz
10 büyük yumurta

Süt, su, yumurta ve tuzu iyice karıştıralım. 3.5 kilo unu yoğurma kabına alıp üzerine sıvı karışımı ekleyelim. İyice yoğuralım. 20 dakika kadar dinlendirelim. 20 dakika sonra çay fincanı tabağı büyüklüğünde bezeler yapıp 10 dakika da böyle dinlendirelim. Hamur tahtasını unlayıp servis tabağı kadar olana kadar merdane ile daha sonra da oklava ile açalım. 13 beze hamuru aynı şekilde hazırlayalım. 1 saat camı açık bir odada hafif kuruyana kadar bekletelim. Bu süre yaklaşık 30 derece sıcaklıkta geçerli...Bezelerden birini hamur tahtasına alıp üzerini unlayıp enine bölelim. İki yarımı üst üste koyup 2 cm genişliğinde boyuna dilimleyelim.İstediğimiz incelikte keselim. 2-3 gün kurutup kaldıralım. Afiyet olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder