29 Temmuz 2017 Cumartesi

PUDİNGLİ VE ÇİLEKLİ KEK

PUDİNGLİ ÇİLEKLİ KEK
MALZEMELER
100 gr oda sıcaklığında yumuşak tereyağ
2 tane oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı buğday nişastası
1 paket toz halinde çilekli puding
1.5 bardak elenmiş un
1.5 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
8-10 tane çilek
Kocaman kabaran çilekleri üzerinden kaybolan mis gibi  bir kek...
Tereyağ ve yumurtayı iyice çırpalım. Yağ iyice dağılınca pudra şekerini ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Çilek hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım. Koyu bir hamur olacak. Yağladığımız küçük dikdörtgen borcama veya yuvarlak bir tepsiye spatula ile hamuru yayalım. Çilekleri yıkayıp kurulayıp ikiye bölelim. Kekin üzerine dizelim. Hafif bastıralım. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kabarana kadar bekletip sonra ısıyı 160'a çekelim ki içi iyice pişsin. Yaklaşık 20-25 dakika sonra kekimiz hazır. Kürdanla kontrol edip fırından alalım. Dilimleyip dilerseniz sade dilerseniz pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder