7 Temmuz 2017 Cuma

PASTANE USULÜ ÜZÜMLÜ KURABİYE

PASTANE USULÜ ÜZÜMLÜ KURABİYE
 MALZEMELER
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı toz şeker  
1 yumurta(sarısının yarısı üstüne)
Yarım paket kabartma tozu  
1 paket vanilin
3-3.5 su bardağı un
1 kase kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi

Benim gibi kıyır kıyır üzümlü kurabiye severler için en ideal tarifi elde ettim sonunda:))
Tereyağ, sıvıyağ, toz şeker ve yumurtayı iyice karıştıralım. Vanilin, kabartma tozu ekledikten sonra yavaş yavaş un ilave ederek yoğuralım. Benim hamurum 3.5 bardakta toparlandı ama kontrollü olmakta fayda var. Bu kurabiyenin hamurunu yoğururken şekeri iyice eritmek ve unu güzel yedirmek çok önemli. Özellikle 3 bardaktan sonra unu iyice yedirdiğinizden emin olmadan un eklemeyin. Bu kurabiyeyi iyi yoğurmamız gerekiyor. En son aşamada da ceviz ve üzüm ekleyip homojen dağılacak şekilde yoğuralım. 15 dakika buzdolabında dinlendirelim. Hamuru çıkarınca avuç içi kadar koparıp silindir yapalım ve fotoğraftaki gibi elimizle yassılayıp verev keselim. Bıçakla çok düzgün olmuyor üzümden dolayı. Evde varsa fırıncıların hamur kesmek için kullandığı plastik kesiciyi tavsiye ederim. Yoksa da en keskin bıçağınızı:))Yağladığımız tepsiye dizip yumurta sarısı sürelim. Çatalla çizik atıp 175 dereceye ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar  pişirelim. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder