16 Temmuz 2017 Pazar

ÇİKOLATALI ETİMEK TATLISI

ÇİKOLATALI ETİMEK TATLISI(KARE BORCAM ÖLÇÜSÜ)
MALZEMELER
9 adet tuzsuz Etimek
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Krema için:
4.5 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
Üst katman için:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti (75 gr)
Çikolata sos için:
1 kutu sıvı krema
80 gr bitter çikolata
80 gr sütlü çikolata
Bol malzemos damak çatlatan harika bir tatlı...
Öncelikle şerbet için teflon veya seramik taban bir tencereye şekeri alalım. Kulplarından tutup arada çevirerek ama asla karıştırmayarak şekerin erimesini sağlayalım. Altın rengi alan şekere   hemen suyunu ekleyelim. Ilk aşamada sertleşip taş kesecek. Telaş yok! Kaşığı alıp şeker tekrar eriyene kadar karıştıralım. Etimekleri büyük boy kare borcama dizip kaşıkla şerbeti eşit şekilde üzerlerine gezdirelim. Onlar şerbeti çekerken kremamızı yapalım.
Tariflerin çoğunda sadece un var ama nişastayı hem kıvam hem tad için tavsiye ederim. Un, şeker, nişasta ve sütü iyice karıştırıp ocağa alalım. Sürekli karıştırarak kaynatalım. 1 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilin ve tereyağ ekleyip karıştıralım. Etimeklerin üzerine yayıp oda sıcaklığına soğumasını bekleyelim. Krem şantiyi sütle çırpıp soğuyan tatlının üzerine yayalım. Tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım. Çikolata ganaj içim kremayı sos tavasına alalım. Kaynama noktasına gelip kenarlarda küçük kabarcıklar çıkar çıkmaz altını kapatıp ocaktan alalım. Kaynamasına müsaade etmeyelim. Çikolataları içine atıp iyice karıştıralım. Kıvam alması için 30-40 dakika buzdolabında bekletip kaşıkla tatlının üzerine yayalım. 1 gece buzdolabında bekletip servis edelim.  Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder