12 Temmuz 2017 Çarşamba

FIRINDA ERİŞTE ( SU BÖREĞİ TADINDA)

FIRINDA ERİŞTE( SU BÖREĞİ TADINDA)
MALZEMELER
500 gr erişte
Haşlamak için:
3 lt su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
İç harcına:
1 su bardağı yağlı lor
1 su bardağı rende kaşar
Çeyrek bağ ince doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
4 yumurta
1 yemek kaşığı un
1  su bardağı rende kaşar
1 çay kaşığı karabiber


Beşamelsiz, kremasız harika bir tarif. Sıcak olarak yemekte tüketebileceğiniz gibi ılıkken de börek niyetine çay yanında güzel gidiyor.
Erişteyi yağ ve tuz eklediğimiz kaynar suda az diri kalacak şekilde haşlayalım. Üzerine soğuk su tutmadan 1 çay bardağı kadar suyu kalacak şekilde süzelim. Sıcak iken tereyağı ekleyip karıştıralım. Lor, kaşar, maydanoz, zeytinyağ ve tuzu da ekleyip nazikçe karıştıralım ve kare borcamın büyüğüne dökelim. Üzeri için kaşar ve yumurtayı karıştırıp un, karabiber ekleyelim ve iyice çırpalım. 200 dereceye ısıtılmış fırında içini çekene kadar en alt rafta pişirip sonra da en üst rafa alalım ve üzerindeki kaşarın kızarmasını sağlayalım. 30 dakika kadar sürüyor. 15 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edelim. Ne kadar dinlenirse o kadar kolay dilimlenir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder