4 Temmuz 2017 Salı

ISPANAKLI RULO PASTA

ISPANAKLI RULO PASTA
Ispanak püresi için:
5-6 yaprak ıspanak
1.5 kahve fincanı su
Keki için:
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti

Önce kremayı hazırlayalım. Krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp pişirelim. 5 dakika soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpalım. Soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Ispanağa suyu ekleyip bir iki dakika kaynatalım. Blenderla çekip püre haline getirelim. Yumurta ve şekeri 5 dakika iyice beyazlayıp köpürene kadar çırpalım. Ispanak püresi,sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım. Un ,nişasta,kabartma tozu ve vanilini başka bir kaba eleyip yavaş yavaş ekleyip karıştırarak sıvılara yedirelim. Yağlı kağıdı tereyağ ile yağlayıp üzerine harcı yayalım. 180 derecede 12 dakika pişirelim. Yağlı kağıdın içinde rulo yapalım. İyice soğuyunca ruloyu açıp kremanın 2/3'ünü yayalım. Dilersek muz veya damla çikolata ilave edebiliriz. Dikkatlice pastayı rulo yapalım. Üzerine kalan kremayı sıvayalım. Buzdolabında birkaç saat dinlendikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder