22 Temmuz 2017 Cumartesi

TAZE BİBER DOLMASI

TAZE BİBER DOLMASI
MALZEMELER  
1 kilo dolmalık biber
İçi için:
6 yemek kaşığı sıvı yağ
4 orta boy kuru soğan
1yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2.5 su bardağı pirinç
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı sumak
1'er çay kaşığı pulbiber-karabiber-kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu:
2 su bardağı sıcak su
1yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzerine domates dilimleri

  Zeytinyağlı dolma mevsimini açtık:)) İnce kabuklu biber seçmek bence bu işin püf noktası.
Biberleri yıkayıp temizleyelim.  İç harcımızı hazırlamaya geçelim.
Soğanları doğrayıp kızgın yağda kavuralım. Salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam edelim. Pirinçleri yıkayıp ekleyelim. 5 dakika daha kavuralım. Baharatları ve nar ekşisini ekleyip yarım su bardağı sıcak su ekleyelim. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim. Altını kapatınca ince kıydığımız maydanozu ekleyelim.
Biberleri ağız kısımları boş kalacak şekilde dolduralım. Üzerlerine domates dilimleri kapatalım.
Su, yağ ve salçayı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirelim. Kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder