1 Temmuz 2017 Cumartesi

ANNEMİN GENDİME ÇORBASI

ANNEMİN GENDİME ÇORBASI
MALZEMELER
1 büyük kase haşlanmış aşurelik buğday
6 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yumurta
1 büyük kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
Annemin en sevdiğimiz çorbasıdır. Bizim yörelerde buğdaya gendime dendiğinden adı böyle. Bu çorba sıcak da soğuk da tüketilebilir.Yumurta,un ve yoğurdu tencerede çırpalım. Suyunu ekleyelim. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca buğdayı ekleyip 10 dakika pişirelim. Tereyağ eritip nane ile karıştıralım. Tereyağını çorbaya ekleyelim. 5 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım. Afiyet olsun.
 Ben 1 paket buğdayı iyice yıkayıp akşamdan 5 dakika kaynatıp suyunu süzüyorum. Sonra üzerini geçecek kadar su koyup tekrar 5 dakika kaynatıp suyunu süzmeden kapağını kapatıp bir bezin arasında sabaha kadar bekletip sabah da üzerine tekrar su ekleyip iyice buğdaylar açılana kadar kaynatıyorum. Soğuyunca da poşetlere bölüp buzluğa atıyorum. Çok pratik bir yöntem. Üstelik hem çabuk kaynıyor hem gaz yapmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder