3 Temmuz 2017 Pazartesi

LOKMALIK EBRULİ KURABİYE

LOKMALIK EBRULİ KURABİYE  
 MALZEMELER
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker  
1 yumurta(sarısının yarısı üstüne)
Yarım paket kabartma tozu  
1 paket vanilin
3-3.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
Üzerine damla çikolata

  Özellikle kahve yanına çok yakışan minik kurabiyeler bisküvi gevrekliğinde...
Kakao ve un hariç bütün malzemeyi karıştıralım. Kontrollü bir şekilde un ekleyelim. Hamur klasik kulak memesi kıvamını bulunca ikiye bölüp yarısına kakao ekleyelim. Her iki hamurdan da fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapalım. Bir sade bir kakaolu yuvarlağı avcumuzun içinde beraber yuvarlayıp tek bir kurabiye elde edelim. Üzerine damla çikolata batırıp az yağlı tepsiye dizelim. 170 dereceye ısıtılmış fırında 15-18 dakika beyaz kalacak şekilde pişirelim. Afiyet olsun...
Bu arada çiçekli fotoğraftakiler de aynı tariften hazırlandı. Ama çiçekliler benim çiçek kızımın eseri:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder