18 Temmuz 2017 Salı

PUFİDİK KARAKIZ KEKİ

PUFİDİK KARAKIZ KEKİ(HAMURU FARKLI)    
MALZEMELER
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt
3/4 su bardağı buğday nişastası
1 paket toz çikolata sos
2 paket vanilin
1.5 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı kadar un

Ne zamandır tepsi keki yapmamıştım. Toz çikolata sos ve nişasta ile yumuşak puf puf kabaran harika bir kek oldu.
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sıvıları ekleyip çırptıktan sonra vaktimiz varsa en az 30 dakika dinlendirelim. Çikolata sos, nişasta, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştıralım. Yağlanmış midi firın tepsisi veya büyük dikdörtgen borcama dökelim. 175 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim. Soğuyunca dilimleyip servis edelim. Ben tepsiye döktükten sonra üzerine damla çikolata serptim. Dibe batmasın diye hamura karıştırmadım. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder