27 Temmuz 2017 Perşembe

TEREYAĞLI İRMİK HELVASI

TEREYAĞLI İRMİK HELVASI
MALZEMELER
1.5 su bardağı irmik
100 gr tereyağ veya 1 büyük çay bardağı sıvı yağ  
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
 1.5 su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı pekmez

Yağı eritip irmiği kısık ateşte karıştırarak kavuralım. Tereyağ ağır gelir derseniz yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 dolu yemek kaşığı tereyağı birlikte kullanabilirsiniz. Aynı anda şerbet için su ve şekeri tencereye alalım. Kaynayınca süt ve pekmez ekleyelim. Şerbet kaynara çıkana kadar irmiği kavurmaya devam edelim. Şerbet kaynayınca kepçe kepçe irmiğe ekleyelim. Tarçını da ekleyip 5 dakika daha kavuralım. Ceviz kırığı ekleyip karıştırabiliriz. Sade de bırakabiliriz.Tepsiye boşaltıp üzerine temiz bez örtelim. İyice içini çekince fıstıkla süsleyip servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder