19 Temmuz 2017 Çarşamba

YOĞRULAN KISIR

YOĞRULAN KISIR
MALZEMELER
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağına yakın sıcak su
Soğanı kavurmak için 3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 dolu çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
2 orta boy küp doğranmış domates
2 tane ince doğranmış salatalık
Çeyrek demet ince doğranmış dereotu
Çeyrek demet ince doğranmış maydanoz
10 dal taze nanenin ince doğranmış yaprakları
8-9 adet ince doğranmış taze soğan
1 dolu çay kaşığı karabiber  
2 çay kaşığı tuz
1'er  tatlı kaşığı pulbiber, kimyon, kuru nane  
1 limonun suyu
1 dolu yemek kaşığı nar ekşisi
 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yoğurarak hazırladığım bu kısırı Ankara'nın 41 derece ile sıcaklık rekoru kırdığı günde ailecek afiyetle yedik. Üzerine de litre litre su içtik:))
Önce bulguru ıslayalım. Fazla su koymayalım ki hamur olmasın. Küçük bir tencereye sıvı yağı alıp kızdıralım. Kuru soğanı kavurup salçaları ekleyelim. 2 dakika daha kavurup altını kapatalım. Bulgura kavrulmuş karışımı ekleyip kaşıkla iyice karıştıralım. Elimizin dayanacağı sıcaklığa gelince zeytinyağ, limon suyu, nar ekşisi, tuz ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım. Listedeki diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Kısırımız servise hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder