14 Temmuz 2017 Cuma

ISPANAKLI LORLU POĞAÇA

ISPANAKLI LORLU POĞAÇA
MALZEMELER
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta(birinin sarısı üstüne)
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı mahlep
5 yaprak ıspanak
5 dal maydanozun sadece yaprakları
150 gr lor peyniri
1 paket instant maya
2.5 su bardağı+1 dolu yemek kaşığı un

 Ispanağı çok az su ile birkaç dakika haşlayalım. Maydanoz yapraklarını içine atıp blender ile çekelim. 2 su bardağı unu havuz yapalım. Peynir ve 1 yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi ortasına döküp karıştıralım ve yavaş yavaş unu yedirelim. Ben yarım bardak ve 1 yemek kaşığı daha ekleyince yumuşak ve elimden kurtulan bir hamur elde ettim. Yarım saat hamurun üzerini kapatıp mayalandıralım. İrı ceviz,küçük mandalina boyutunda parçalar koparıp yuvarlayalım. Avcumuzda açıp biraz peynir koyup uçlarını birleştirelim ve tekrar yuvarlak yapalım. Az yağlı tepsiye dizelim. Üzerini örtüp 15 dakika tepside mayalandıralım. 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat kadar kızarana kadar  pişirelim. Bu ölçülerden yumuşacık 20 tane poğaça çıkıyor. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder