27 Temmuz 2017 Perşembe

EV USULÜ BEYTİ

EV USULÜ BEYTİ                                  
MALZEMELER
Köftesi için:
500 gr kıyma
2 kuru soğanın rendesi
2 diş ezilmiş sarımsak    
1 yumurta
3-4 yemek kaşığı galeta unu
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, kekik, kimyon
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Sarmak için:
3 yufka
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ+2 yemek kaşığı sıvıyağ karışımı
Sosu için:   1 yemek kaşığı tereyağ
 4 yemek kaşığı domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
 Dilediğiniz miktarda tuz, pulbiber, karabiber, nane            
1 su bardağı su
Servis için:Yoğurt, bulgur pilav

Köfte için tüm malzemeleri harmanlayıp iyice yoğuralım. Buzdolabında en az 1 saat bekletelim. Parmaktan biraz uzun köfteler  yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim. Yufkaları 2'ye bölüp yağ karışımı ile yağlayalım. Uzun kenara köfteleri dizip yufkanın uçlarını içeri katlayıp sıkıca saralım. 5 cm genişliğinde  ayarlayıp verev keselim. Tepsiye tekrar dizip kalan yağı üzerlerine sürelim. 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirelim. Domates sosu için tereyağı eritip salçaları kavuralım. Domates sosu ve baharatları ekleyip 3-4 dakika daha kavuralım. Ben bir tutam da şeker attım çiğ ekşiliği alsın diye. Suyu ekleyelim. Kaynayınca kapatalım. Fırından çıkan beytilerin üzerine servis tabağına aldıktan sonra sos gezdirip yoğurt ve bulgur pilavı ile servis edelim. Afiyet olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder