8 Temmuz 2017 Cumartesi

PRATİK, ÖLÇÜLÜ KAYISI MARMELADI

KAYISI MARMELADI
MALZEMELER
 2 kg kayısı
2-2.5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tereyağ
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım. 2 su bardağı şeker ilave edip ocağa alalım.
 Arada karıştırarak kaynamasını ve sulanmasını bekleyelim. Sulanması sizi aldatmasın marmeladın dibi çabuk tutar. Arada mutlaka karıştırın. Yaklaşık yarım saat sonra iyice yumuşamış olacak. Altını kapatıp blenderdan çekin. Tadına bakıp az gelirse şeker ilave edin. Ben biraz ekşi sevdiğimden eklemiyorum. Limon tuzu ve tereyağ da ekleyip yine arada karıştırarak 8-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Hemen kullanacaksanız soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Kış için ise kavanozları sıcak sudan geçirip marmelat sıcakken doldurup kapağını kapatınca ters çevirin. 2 gün güneş alan bir yerde bekletip kaldırın. Bu tarifi sulandırarak içecek gibi de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder