15 Temmuz 2017 Cumartesi

FIRINSIZ SUSAMLI PATATES

FIRINSIZ SUSAMLI PATATES
MALZEMELER
7-8 adet orta boy patates
Soslamak için:
2-3 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı patatesin haşlama suyu
1'er çay kaşığı pulbiber, karabiber, sumak, kekik
Yarım çay kaşığı sumak
 Tuz

Haşlanmış patatesi tatsız tuzsuz sofraya koymak istemeyenlere, ikindi çayına veya sofralara salata dışı alternatif arayanlara çok pratik bir tarif...
Suyu kaynatıp az sıvı yağ ve tuz ekleyelim.Patatesleri soyup dörde bölüp  bu suda haşlayalım. Suyunu süzelim. Yarım çay bardağı sos için ayıralım.  Sos için susamları kavurarak başlayalım.Susam kavrulunca sıvı yağ, salçalar ve baharatları ekleyelim. Birkaç dakika da bu şekilde kavurup  ayırdığımız haşlama suyunu ekleyelim. 1 dakika sonra da patatesleri ekleyip 1 dakika karıştırarak kavurmamız yeterli. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder