31 Mart 2017 Cuma

TAVUKLU PİZZA


TAVUKLU PİZZA
MALZEMELER
Hamuru için:
1 çay bardağı ılık süt
3/4 çay bardağı ılık su
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
1.5 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Sosu için: 1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Üzeri için: 1 büyük kase rendelenmiş kaşar
2 adet küp doğranmış domates
1 adet ince doğranmış yeşil biber
1 adet ince doğranmış kapya biber
Yarım kavanoz garnitür
1 adet haşlanıp parçalanmış tavuk göğsü
Kekik

   Bu ölçü midi fırın tepsisi veya dikdörtgen büyük borcama tam geliyor.
Hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım. Karıştırdıktan sonra azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım. Hamuru dinlenmeye bırakalım. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayabiliriz. Salça ve suyu karıştıralım. Doğranacak malzemeleri hazırlayalım. Hamuru az unlu tezgahta açıp yağladığımız tepsiye serelim. Üzerine sosun yarısını kaşıkla yayıp kaşarın yarısını serpelim. Diğer malzemeleri de hamurun üzerine yayıp salça sosun kalanını dökelim. En üste kaşarın kalan yarısını serpip kekik ekelim. Tavuk yerine 100-150 gr ince doğranmış sucuk ve/veya salam da kullanabiliriz. Benim fotoğraflarımda ikisi de mevcut. 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Ara ara kapağını açalım ki fazla kabarmasın. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder