13 Mart 2017 Pazartesi

ÇİKOLATALI AY KURABİYE

ÇİKOLATALI AY KURABİYE
150 gr oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
4 su bardağı kadar un      

Üzeri ve arası için: 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
80 gr bitter çikolata


Oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alalım. Üzerine pudra şekeri ekleyip çırpalım. Yumurta, sıvı yağ, nişasta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Kontrollü olarak un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Oluşan hamurdan büyük parçalar kopartıp yuvarlayalım. Altına ve üstüne buzdolabı poşeti serip merdaneyle açıp kalıpla ay şeklinde keselim.  Farkļı bir kalıp da kullanabilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derecede 15-20 dakika pişirelim. Kurabiyeler pişerken  çikolatayı benmari usulü  eritelim. Yani cam bir kaseye kırıp kaynamakta olan tencerenin üstüne suya temas etmeyecek şekilde koyalım. Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin birinin üstüne az çikolata sürüp bir diğer kurabiyeyi onun üstüne koyalım. Ucunu eriyen bitter çikolataya batıralım. Çikolatanın donması için 10-15 dakika dolapta bekletelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder