23 Mart 2017 Perşembe

MARGARİNSİZ AZ MALZEMELİ PASTANE KURABİYESİ


MARGARİNSİZ PASTANE KURABİYESİ
MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2.5 su bardağına yakın un
Süslemek için: 80 gr bitter çikolata,hindistan cevizi

Şekerle yumurtayı mikserle çırpalım veya elimizle güzelce birbirine yedirelim. Diğer malzemeleri katıp unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım. Benim ölçümle 2.5 bardak aldı ama yine de dikkatli olmak lazım. Hamuru 10 dakila dinlendirelim. Cevizden küçük parçalar alıp yuvarlayıp sonra da şerit yapalım ve iki ucunu birleştirelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. 160 dereceye ısıtılmış fırında 10-15 dakika arasında beyaz kalacak şekilde pişirelim. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edelim.Fırından çıkınca iyice soğutalım. Çikolatayı benmari usulü eritip ılıyana kadar bekleyelim. Soğuyan kurabiyelerin uç kısmını önce ılıyan çikolataya,sonra hindistan  cevizine batıralım. Fındık, fıstık kırığı da olabilir. Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine dizelim. Çikolataları donana kadar buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder