6 Mart 2017 Pazartesi

MAYALI EKMEKLER


Akşam mayalayıp sabah kahvaltıya sıcacık ekmek yapabiliriz...


MAYALI EKMEKLER


MALZEMELER
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
6 su bardağına yakın un
1 corba kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
Tezgahta açmak için un


Geniş bir kaba süt, şeker, maya ve suyu alıp karıştıralım 15 dakika mayanın kabarması için bekleyelim. Unu tuzla karıştırıp yavaş yavaş mayalı karışıma ekleyip yoğuralım. 5. bardaktan sonra kontrollü dökelim çünkü her unun tutuşu farklı oluyor kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru buzdolabına koyalım. Sabah çıkarıp mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. 10 dakika dinlendirip unladığımız tezgahta merdaneyle yuvarlak açalım.
Tavayı ocağa alıp ısıtalım. Yağ koymayalım. Açtığımız hamuru elimize alıp hafif çırparak fazla ununu atalım. Tavaya alıp pişirelim. Her ekmekten sonra tavada kalan unu kağıt havluyla silelim. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder