3 Mart 2017 Cuma

KIŞLIK MENEMEN


Ben kışlık menemene soğanını bile doğruyorum ve hiç koku yapmıyor iyice kavurduğum için. Size de denemenizi öneririm.


KIŞLIK MENEMEN KONSERVESİ


MALZEMELER
Yarım kilo ince doğranmış kuru soğan
300 gr ince doğranmış yeşil biber
5 kg küp doğranmış domates
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tuz


Yağı kızdıralım. Soğan ve biberi aynı anda ekleyip iyice kavuralım. Soğanlar iyice yumuşayınca domatesleri ekleyip domatesler suyunu istediğimiz kadar çekinceye değin arada karıştırarak kavuralım. Bu arada kavanozları sıcak suyla yıkayıp kapakları da kaynar suya atalım. Domatese tuzu atıp bir iki dakika daha pişirip altını kısalım ama kapatmayalım. Ocağın üstünde kaynaya devam eden sıcak domatesi kavanoza dolduralım. Elimiz yanmasın diye kavanozu bir tabağa koyabiliriz
doldururken... kavanozun ağzını kağıt havluyla silip sıcak suyun içindeki kapaklardan birini alıp kapatalım. Bir battaniyenin arasına ters cevirerek kavanozları dizelim ve üzerini kapatalım. Ertesi sabah düz çevirip yerine kaldırabiliriz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder