18 Mart 2017 Cumartesi

KADAYIFLI ŞERBETLİ KEK


 Portakal ile hafifleşen güzel bir tatlı...
KADAYIFLI ŞERBETLİ KEK
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi    
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı un
200 gr kadayıf
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ

Şerbeti için: 3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

  Kadayıfı tereyağ ile iyice harmanlayıp didik didik ayıralım ve ince ince doğrayalım. Kadayıfların iyi ayrılması ve küçük doğranması hamur kalmamasını sağlıyor.

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Kadayıfı ve diğer kek malzemelerini de ekleyip güzelce karıştıralım. Seviyorsanız 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı ceviz de ekleyebilirsiniz. Akışkan bir hamur olmayacaktır, endişelenmeyin. Yağlanmış midi fırın tepsisi veya büyük dikdörtgen borcama döküp spatula ile düzleştirdikten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Keki fırından alınca şerbetimizi hazırlayalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım. İlk sıcağı çıkan  şerbeti kekin üzerine  dökelim. Birkaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder