6 Mart 2017 Pazartesi

KEK

Kekin her türlüsünü severiz ailecek. Fotoğrafta üzümlü, havuçlu-cevizli ve damla çikolatalı versiyonları mevcut...Ama benim kekler biraz klasikten farklı...


KEK


MALZEMELER
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sulu yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1.5 paket kabartma tozu
1 paket toz krem şanti
Un
Kalıbı yağlamak için tereyağ


İsteğe göre damla çikolata,kuru üzüm vb Yumurtaları kırıp şekerle köpürene kadar çırpalım. Tüm sıvı malzemeleri ekleyip iyice çırparak karışmalarını sağlayalım. Krem şanti,kabartma tozu,vanilin ve bir buçuk su bardağı unu bir kasede karıştırıp yavaş yavaş sıvılara ekleyip yedirelim. Unu Az gelebilir kontrollü olarak akışkan ama cıvık olmayacak şekilde un eklemeye devam edelim. Yağlayıp hafif un serptiğimiz kalıba harcı döküp eşit dağılsım diye birkaç kez yere vuralım. 170 dereceye ısıtılmış fırının en alt rafında ilk 20 dakika hiç kapağını açmadan yaklaşık 40 dakika pişirelim. Fırından almadan bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Üzerine bir bez örtüp 15 dakika bekledikten sonra servis tabağına ters çevirelim. Afiyet olsun.. Bu arada havuçlu kek yapıyorsanız içine bir tane kırmızı elma rendelemeyi, üzümlü kek yapıyorsanız yarım saat suda beklettiğiniz üzümleri dibe batmasın diye hafif unladıktan sonra kek harcına eklemeyi unutmayın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder