10 Mart 2017 Cuma

İNCİR DOLGULU KURABİYE

İNCİR DOLGULU KURABİYE
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı nişasta
Aldığı kadar un    (yaklaşık 2.5 su bardağı)

İncir dolgusu için: 10 tane kuru incir    
1 avuç ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker

İncirlerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyup yumuşayana kadar haşlayalım. İncirleri minik doğrayıp ceviz,tarçın ve şekerle karıştırıp soğumaya bırakalım.
Hamur için şeker ve yağı iyice karıştıralım. Diğer malzemeleri ekleyip kontrollü bir şekilde un ekleyerek hamuru iyice yoğuralım. Hamuru 10 dakika buzdolabında bekletelim. Ceviz büyüklüğünde hamur koparıp yuvarlayalım. Elimizde açıp ortasına incir koyalım. Rulo gibi sarıp uçlarını içe doğru bükelim
 170 dereceye ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim. Benim fırınım 25 dakikada pişiriyor. Soğuyunca tepsiden boşaltalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder