14 Mart 2017 Salı

TEREYAĞLI PUF POĞAÇA(ÇARKIFELEK)

TEREYAĞLI PUF POĞAÇA
MALZEMELER
1.5 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
1 yumurta(sarısı üstüne)
7.5-8 su bardağı un
İçi için:1 su bardağı lor peyniri ve maydanoz
 Üzerine: 1 yumurta sarısı,susam
Maya,süt ve şekeri bir kapta karıştırıp 15 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim
 6 bardak unu yoğurma kabına alıp ortasını açarak havuz yapalım ve tüm malzemeleri koyup yavaş yavaş kenarlardaki unla karıştırarak hamur yoğuralım.Yaklaşık 2 bardak kadar daha un gerekecek. Kontrollü olarak ekleyelim. Yumuşak bir hamur yapıp 1 saat dinlendirelim. Lor peyniri ve ince doğranmış maydanozu karıştıralım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Elimizde açıp ortasına harç koyup tekrar yuvarlayalım. Yağladığımız tepsiye dizelim. Üzerlerine bıçakla önce + sonra x şeklinde çizik atabiliriz. Yumurta sarısı sürüp susam serpelim. 200 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakikada pişiyor. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder