7 Mart 2017 Salı

TIRTIL KURABİYE

Uçlarını çikolataya bulayıp hindistan cevizine batırabileceğimiz gibi sade de gayet keyifli tüketilecek bir klasik...
TIRTIL KURABİYE
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı pudra şekeri    
1 yumurta
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu      
3-3.5 su bardağı arası un

Margarin,sıvı yağ ve şekeri iyice karıştıralım. Yumurtayı kırıp vanilin ekleyelim. 2 su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyelim. Kendini toparlayıp hamur elimizden kurtulana kadar kontrollü olarak un eklemeye devam edelim. Hamuru 10 dakika kadar buzdolabında bekletelim. Tırtıl kurabiye kalıbı ile şekil verelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 170 dereceye ısıtılmış fırında beyazla pembe arası bir renk alana kadar pişirelim. Soğuyunca boşaltabiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder