22 Mart 2017 Çarşamba

NİŞASTALI TUZLU KURABİYE

NİŞASTALI TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı sulu yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 silme  tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı buğday nişastası
1 çay kaşığı mahlep
2.5-3 su bardağı un
Üzeri için: 1 çorba kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Susam
Tüm malzemeler karıştırılıp un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur 10 dakika dinlendirilir. Bu arada pekmez su ile karıştırılır. Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparılıp simit yapılabilir veya dilediğiniz gibi şekil verilir.Kurabiyeler önce pekmezli suya sonra susama batırılır. Az yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Kürdanla kontrol edilip fırından alınır. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder