17 Mart 2017 Cuma

ÇİLEKLİ MOZAİK PASTA

ÇİLEKLİ MOZAİK PASTA
MALZEMELER
Kakaolu kat:
2 paket petibör bisküvi (1 paketi kakaolu)
2 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı ılık süt
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı pudra şekeri    
Çilekli kat:
1 su bardağı su
200 gr çilek (rondoda çekilmiş)
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket toz krem şanti
 Çilekli katmanı pişirerek başlayalım. Nişastayı suda çözelim. Diğer malzemeleri de ekleyip bir iki kez tıkırdayana kadar pişirelim. Ilıyınca toz krem şanti ekleyip  mikserle çırpalım
Bu katman soğurken kakaoluyu hazırlayalım. Bisküvileri robotta çekelim veya elimizle parçalayalım.  Süt hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyip hamur kıvamına getirelim. Hamuru 10 dakika toparlanması için buzluğa koyalım. Hamur soğuyunca iki parça streç film arasına koyup dikdörtgen açalım ve üstteki streç filmi kaldıralım. Elimizi suyla ıslatıp sadece altına streç film sererek elimizle de yayabiliriz. Üzerine çilekli katmanın malzemesini sürüp streç yardımı ile rulo yapalım. Çatlamalar olursa sorun etmeyin. Donunca belli bile olmayacak. Streç filmin kenarlarını kapayıp buzlukta donduralım. Dilimleyip üzerine çikolata sos dökerek servis edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder