26 Mart 2017 Pazar

BAKLAVA YUFKASINDAN YALANCI TANDIR BÖREĞİ

YALANCI TANDIR BÖREĞİ (BAKLAVA YUFKASINDAN)
MALZEMELER
800 gr baklavalık yufka
Sosu için: 1 şişe soda
2 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3-4 yemek kaşığı tahin
75 gr eritilip ılıtılmış tereyağ
Yarım su bardağı süt veya su
İçi için: 7-8 tane haşlanmış büyük patates
2 tane ince doğranıp kavrulmuş soğan
Dilediğiniz kadar tuz ve baharat

Sosundaki yağlar ve tahin incecik baklava yufkası ile buluşunca gerçekten tandır böreği tadı verdi. Mutlaka denemelisiniz.
İçi hazırlamak için patatesleri ezip kavrulmuş soğanlarla karıştırıp tuz ve baharatları ekleyelim.
 Sos malzemelerini çırpma teli ile iyice karıştırıp pürüzsüz hale getirelim.
Baklava yufkalarını temiz  bir bezin arasında muhafaza edelim. Üzeri kapalı olsun.
Bir yufka alalım. Üzerine 1 kaşık sos gezdirip fırça ile sürelim. İkinci yufkayı serip 1.5-2 kaşık kadar sos gezdirip sürelim. Sadece ilk yufkaya yırtılmaması için az sürüyoruz. Diğerlerine bu miktardan devam ediyoruz. 3,4,5.yufkaları da arasına sos sürerek üst üste koyalım. 6.yufkayı serince sos sürmeden bir ucuna içimizden bolca koyalım. Rulo sarıp yağladığımız tepsiye alalım. Yufkalar bitene kadar rulo yapmaya devam edelim. Yufka sayısına göre 5 veya 6 yufkalı rulo yapabiliriz. Tepsi dolunca dilimleyip kalan sosu dökelim. Üzeri oldukça sulu olacak. Buzdolabına koyup en az 1 saat mümkünse 2 saat bekletelim. Fırını 180 dereceye ısıtıp 30 dakika kadar pişirelim, üstü   kızarınca fırından alalım. Üzerini kapatmadan 20 dakika dinlendirip servis edelim. Daha sonra yenilecekse tost makinesinde ısıtıp servis edebilirsiniz. Malum tandır böreği sıcak yenir:)) Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder