21 Mart 2017 Salı

ÇİLEK SOSLU PİŞMEYEN PASTA


ÇİLEK SOSLU PİŞMEYEN  PASTA
MALZEMELER
Tabanı için;
2 paket yulaflı bisküvi
3 dolu yemek kaşığı tereyağı  
2 yemek kaşığı kakao
Arası için;
4 su bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker  
2 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
Çilek sos;
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı su
200 gr robotta çekilmiş çilek
3 yemek kaşığı toz şeker          
Süslemek için çilek      
Bisküviyi robotta çekip oda sıcaklığında tereyağ ve kakao ile iyice yoğurduktan sonra kelepçeli kalıba yayalım.       Düzleşmesi için çay bardağının tabanı ile bastıralım. Dondurucuya kaldıralım ki yağı donsun. Bu arada tüm malzemelerini karıştırıp kremayı pişirelim. Ara ara karıştırıp iyice soğutalım. İsterseniz mikserle de çırpabiliriz. Tabanı buzdolabından çıkarıp muhallebinin 1/3'ünü üzerine yayalım. Çilek dilimlerini muhallebiye batırarak kalıbın tüm kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirelim ve kalan muhallebiyi dökelim. Çilek yoksa bunu yapmadan direkt muhallebinin tamamını da dökebiliriz. Tekrar kalıbı buzluğa koyalım. Çilek sosu hazırlamak için nişastayı su ile açalım. Şekeri ve robotta çektiğimiz çilekleri ekleyelim. Ocağa alıp karıştırarak  pişirelim. Ilıyınca pastanın üzerine döküp 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Ertesi gün servisten önce kelepçesini çıkaralım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder