8 Mart 2017 Çarşamba

DAMLA ÇİKOLATALI ÇİKOLATA KAPLI KURABİYE

Tam bir pastane kurabiyesi. Hem de margarinsiz...
DAMLA ÇİKOLATALI VE ÇİKOLATA KAPLI KURABİYE
MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı+ 2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2-2.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı damla çikolata
 Üzeri için: 80 gr bitter çikolata
Şeker ve yumurtayı mikserle köpürtelim. Kalan malzemeleri ekleyip kontrollü bir şekilde un ekleyerel yoğuralım. Damla çikolataları da katıp hamurun her yerine yayılmasını sağlayalım. Hamuru 10 dakika buzdolabında dinlendirip cevizden az küçük yuvarlaklar yapalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. 160 dereceye ısıtılmış fırına verelim.Beyaz kalacak şekilde pişirelim.Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edelim. Yaklaşık 10-15 dakikada pişiyor. Kurabiyeler iyice soğuyana  kadar bekleyelim.  Bu arada çikolataları bir cam kaseye parçalayalım. Bir tencereye sıcak su koyup üzerine suya temas etmeyecek şekilde cam kaseyi koyalım ve çikolatayı benmari usulü eritelim. Kurabiyeler soğuk çikolata ılıkken kurabiyelerin üzerini çikolataya batıralım. Çikolata donana kadar kurabiyeler buzdolabında kalsın. Sonra çıkarıp saklama kabına alalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder