11 Mart 2017 Cumartesi

AĞLAYAN KEK

Tam kare borcama göre ölçülü bir tarif. Çökmemesi için fırın önceden ısıtılmamalı ve fırının en alt rafında pişmeli...
AĞLAYAN KEK
MALZEMELER
Keki için: 3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Kekin üzerine ılıkken gezdirmek için: 1su bardağı süt
Krema olarak: 1 çay bardağı süt, 1 paket krem şanti
Çikolata sos için: 1 paket hazır  çikolata sos, 2 su bardağı  süt
   Keki için yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpıp diğer malzemeleri de ekleyerek karıştıralım. Kare borcama kek hamurunu döküp yere birkaç kez vurarak her yere eşit dağılmasını sağlayalım.Soğuk fırının en alt rafına  sürüp 170 derecede pişirelim. Bu arada krem şantiyi  1 çay bardağı soğuk sütle çırpıp dolaba kaldıralım. Çikolata sosunu 2 su bardağı sütle pişirip ara ara karıştırarak iyice soğutalım. Kek fırından çıkınca ılıyana kadar bekleyip üzerine kürdanla delikler açalım ve 1 su bardağı süt gezdirelim. Çok ıslak sevmeyenler 1 çay bardağı dökebilir. Sütü çekince üzerine krem şantiyi sürelim ve en az 1 saat dolapta bekletip çikolata sosu dökelim ki şantisi yayılmasın. Bir gece bekleyebilirse daha iyi olur. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder