15 Mart 2017 Çarşamba

FIRINDA PATATESLİ KARNABAHAR BÖREĞÎ

PATATESLİ FIRINDA KARNABAHAR
1 küçük boy karnabahar
2 büyük boy patates
1 rendelenmiş havuç
4 dal ince doğranmış   yeşil soğan
1 yemek kaşığı dolacak kadar ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı dolacak kadar ince kıyılmış dereotu
3 yumurta  ( birinin sarısı üstüne)    
4 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz      
1 tatlı kaşığına yakın karabiber        
1 tatlı kaşığına yakın pul biber
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Salçalı sos  (nane de koyulabilir)
 Bol malzemeli, besleyici bir börek yapalım. Gerçekten çok lezzetli.
Karnabaharı parçalayıp tencereye koyup iyice haşlayalım. Başka bir tencerede de patatesleri haşlayalım. İkisi de iyice haşlanınca süzüp ezelim. Diğer malzemeleri de koyup karıştıralım. Karnabaharları çok ufalamazsak daha güzel olur. Saplarını iyice ezelim ama. Bir de galeta unu kullanalım ki hem pişme süresi kısalsın hem de içi cıvık kalmasın.  Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip harcımızı yayalım. Elimizle düzelttikten sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. 220 dereceye ısıtılmış fırının en alt rafına sürelim. Ben arada bir kuruyup kurumadığını kontrol ederek 250'de pişirdim. Ama siz fırınınızı daha iyi bilirsiniz. Ona göre yüksek bir sıcaklıkta pişirebilirsiniz. En az 220 olmalı bence.  Üstü altı kızarana kadar pişirelim. Üzerine yoğurt ve salça sos dökerek servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder