28 Mart 2017 Salı

KREMALI GELİN ÇANTASI

KREMALI GELİN ÇANTASI
Krep için: 1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için: 3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ        
 Bulamak için hindistan cevizi
Önce vanilin ve tereyağ hariç tüm malzemeyi karıştırıp kremayı pişirelim. Pişince tereyağ ve vanilin ekleyip ara ara karıştırarak soğutalım.
Krep için yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri de teker teker ekleyip çırpalım. Sırası önemli değil. Ama önce sıvıları eklerseniz kolay karışır. Yanmaz yapışmaz tavamızı hiç yağ koymadan ısıtalım. Isınan tavaya 1 yemek kaşığı krep harcından dökelim. Üstü göz göz olup sıvı görüntü yok olana kadar  pişirelim. Ama tersini çevirmeyelim. Tek yüzü pişen krebi bir borcama alıp üstüne de poşet çekelim ki nemli kalsın. Bu şekilde tüm krepleri pişirelim. Tava büyükse 5 krep aynı anda rahatlıkla pişiyor. Soğuyan kremaya damla çikolata ekleyebilirsiniz. Çok yakışıyor. Pişen kreplerin arasına 2 tatlı kaşığı krema koyup D şeklinde kapatalım. Hafif bastırınca taşan kremasını hindistan cevizine bulayalım. Soğuyunca üzerine streç film çekip birkaç saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder