20 Mart 2017 Pazartesi

KARDAN ADAM

KARDAN ADAM
MALZEMELER
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti
1 kase hindistan cevizi
Süslemek için: çilek,havuç,damla çikolata

Süt,irmik,şekeri karıştırarak pişirelim. 2 dakika kaynadıktan sonra yağ ve vanilin de ekleyip altını kapatalım. Muhallebiyi arada karıştırarak soğutup toz krem.şanti ekleyip çırpalım. Kızım sevdiği için ben içine biraz da robotta bisküvi çekip koydum ama şart da değil. Bir kaseye su koyalım. Elimizi bu su ile her seferinde ıslatarak biri büyük biri biraz daha küçük iki yuvarlak yapalım ve hindistan cevizine bulayalım. Büyük yuvarlağı alta koyup ortasına bir kürdan yerleştirip küçük yuvarlağı kürdana saplayalım. Kürdanın ucunun üste kadar çıkmasını sağlayalım. Çünkü çilek dilimlerini şapka olarak kürdana batıracağız. Burun olarak küçük havuç parçaları,gözler için de 2 tane damla çikolata batıralım. 2 saat soğutup servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder