3 Mart 2017 Cuma

REÇEL NASIL YAPILIR?

  


Fotoğraflarda çilek, karadut, vişne ve beyaz kiraz reçelleri var. Hepsini de aynı yöntemle yaptım. O yüzden ayrı ayrı anlatmaya gerek duymuyorum.


REÇEL


MALZEMELER
1 kg temizlenmiş ve yıkanmış meyve
1 kg toz şeker
1 çay kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı su

Birkaç damla limon suyu 


Meyveleri akşamdan tencereye koyup üzerine şekeri dökelim ve kapağını kapatalım. Sabaha sulanacaktır. Suyu az görünürse yarım çay bardağı su ekleyelim. Sulanmışsa direkt ocağa alalım. Kaynayana kadar arada karıştıralım. Kaynayınca köpürmesin diye tereyağ ekleyelim. Suyu istediğimiz kadar çekilinceye kadar bir çay tabağını buzluğa atıp soğutalım. Yaklaşık olarak kaynadıktan 20 dakika sonra limonunu sıkalım. 25.-30.dakikada çay tabağını buzluktan çıkarıp bir damla reçel damlatalım. Sonra da ortasından parmağımızla bir yol çizelim. Eğer reçel hemen akıp aradaki boşluk kapanmıyorsa olmuş demektir. Kavanoza alıp soğutalım ve kapağını kapatınca 2 gün güneşte bekletip kaldıralım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder