1 Mart 2017 Çarşamba

ARABAŞI ÇORBASI


Arabaşı hamurunu yutamam, sevmem de zaten. Ama çorbasını tek geçerim.


ARABAŞI ÇORBASI


MALZEMELER
750 gr haşlanıp ince didiklenmiş tavuk eti(but tercih ediyorum ben)
3 yemek kaşığı kavrulmuş un
2 yemek kaşığı tereyağ (100 gr yakın)
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1.5 lt tavuğun haşlama suyu
1.5 litre kaynamış su
1'er tatlı kaşığı nane ,kimyon,pulbiber,karabiber,kekik,acı biber
Tuz


Yağı eritelim. Daha önce tavada kavurduğumuz unu ekleyelim. Bir iki kez karıştırıp salça ve baharatlarî ekleyelim. Az su ilave edip karıştırarak malzemenin hem kavrulmasını sağlayalım hem de topaklanmasını engelleyelim. Ben bu kısımlarda hep çırpma teliyle karıştırırım. 2 dakika sonra su ve tavuk suyu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca etleri atıp 10 dakika daha pişirelim. Baharatları lütfen sona bırakmayın mutlak salça ile kavurun. Çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder