1 Nisan 2017 Cumartesi

PORSİYONLUK ALMAN PASTASI


PORSİYONLUK ALMAN PASTASI (18 ADET)
MALZEMELER
Hamuru için: Yarım çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
2-2.5 su bardağı un
Krema için: 2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
Yarım paket toz krem şanti
1 tatlı kaşığı limon veya portakal kabuğü rendesi
Üzerine: Yarım paket çikolata sos, 1 su bardağı süt
Şeker,su,süt ve maya karıştırılıp 15 dakika beklenir. Hamur için tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp yumuşak bir hamur olacak şekilde un eklenir.Hamur 1 saat mayalandıktan sonra cevizden küçük parçalar koparılıp yuvarlanır. Az yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerine örtü kapatılıp bir saat daha mayalandırılır. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bu arada krema için şanti hariç tüm malzemeler tencereye alınıp pişirilir. Pişen krema 5 dakika kadar dinlendikten sonra toz krem şanti katılıp mikserle çırpılır.
Çikolata sos için süt ve toz karışım tencereye alınıp kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Koyu bir sos olacak. Piştikten sonra ara ara karıştırarak soğutulur. Pişen ve iyice soğuyan pastacıklar ortadan ikiye kesilip aralarına krema sürülür. Dolapta 1 saat beklemesi yeterli olacaktır.Servis edileceği zaman da çikolata sosu dökülür. Sos yerine pudra şekeri de olabilir. Mayalı olduğu için aynı gün tüketilmeli.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder